Heksenjacht is geopend op homeopathie

De homeopathische geneesmiddelenmarkt in Europa groeit, dit tot afgrijzen van de farma-industrie

“Het moet maar eens afgelopen zijn met het gedogen van de homeopathie in de gezondheidszorg.” Schrijft de koepel van de Europese wetenschapsacademies EASAC in een advies aan de Europese Commissie. Daarnaast meent de raad dat homeopathische middelen en diensten niet meer vergoed zouden moeten worden. Reclameclaims over eventuele werkzaamheid moeten nog meer dan nu al het geval is worden uitgebannen, en op homeopathische producten moet altijd te zien zijn wat erin zit. De adviezen van de ‘Europese KNAW’ zijn vrijblijvend, maar wel invloedrijk bij Europese beleidskwesties. De heksenjacht is geopend.

Alternatieve geneeswijzen in Europa

Waar komt deze heksenjacht vandaan? Even wat cijfertjes: In Europa gaat jaarlijks voor ruim 1 miljard euro aan homeopatische middelen over de toonbank. En de markt blijft groeien met ongeveer 6% per jaar. In Nederland consulteren zo’n 700.000 mensen jaarlijks een homeopaat. Een tot zelfs vier miljoen mensen kopen weleens een homeopatisch middeltje. In landen als Duitsland en Frankrijk ligt dat aantal nog vele malen hoger. Ongeveer 13 procent maakt daar weleens gebruik van homeopathie. Alternatieve geneeswijzen winnen terrein en onderzoeken tonen aan dat mensen meer dan tevreden zijn (Volgens het CBS geven consumenten de alternatief genezer een rapportcijfer 8,1. De huisarts een 7,7 en de specialist een 7,8). Deze aantallen zijn natuurlijk een doorn in het oog van de farmaceutische industrie en dus wordt de aanval geopend.

Geraffineerde stemmingmakerij

De farmaceutische industrie doet haar best om allerlei nieuwe middelen (medicijnen en vaccins) op de markt te brengen en deze door middel van patenten te beschermen. Homeopathie is net als cellulaire geneeskunde gebaseerd op de natuur en dus op niet-patenteerbare middelen. Via patenten is de alternatieve geneeskunde niet te bestrijden en dus worden wetenschappelijke vooroordelen van stal gehaald om de populariteit te doen afnemen. In plaats van toenadering te zoeken en ook de positieve onderzoeksrapporten te gebruiken en puur vanuit een scheikundig model te denken laat de wetenschapsraad zien aan de kant te staan van de farmaceutische investeringsindustrie. Een strijd die Dr. Rath al tientallen jaren voert heeft nu ook de homeopathie bereikt.

Toespraak Dr. Rath in 2012 in Berlijn

In 2012 riep Dr. Rath in een toespraak al op tot een democratisch Europa dat niet onder controle staat van de farmaceutische investeringsindustrie.

Lees hier artikel op We Want to Know website over hoe Zwitserland homeopathie heeft opgenomen in de basiszorgverzekering.

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie en getagd met , , , , .