Wereld Alzheimer Dag 2017: Aandacht voor de effecten van micronutriënten op Alzheimer

Donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. In de week rondom deze dag wordt wereldwijd extra aandacht besteed aan dementie. Uiteraard kunnen wij niet achterblijven. In onze gezondheidsbibliotheek staan een aantal wetenschappelijke publicaties over de effecten van micronutriënten op Alzheimer. De online-bibliotheek is een innovatieve bron voor wetenschappelijk onderbouwde informatie, over natuurlijke gezondheid. Het omvat een uitgebreide selectie van wetenschappelijke studies op het gebied van voeding en preventieve gezondheidszorg, met name op het gebied van micronutriëntenonderzoek.

De wetenschappelijke literatuur benadrukt de fundamentele rol van microvoedingsstoffen bij de preventie en bestrijding van zenuwstelselaandoeningen. Een voorbeeld daarvan is groene thee.

Groene thee bevat natuurlijke stoffen die vele gezondheidsvoordelen bieden bij de ziekte van Alzheimer. Van alle actieve bestanddelen van groene thee, heeft epigallocatechinegallaat (EGCG) de meest gunstige eigenschappen. EGCG heeft bijzondere voordelen voor de hersenen en het centrale zenuwstelsel, omdat het de beschermende bloed-hersenbarrière kan passeren. Daarom kan het zijn werking uitoefenen tegen aandoeningen van het centrale zenuwstelsel, zoals de ziekte van Parkinson en Alzheimer.

Het doel van deze bibliotheek is het promoten van natuurlijke benaderingen op de menselijke gezondheid gebaseerd op wetenschappelijke feiten. De website is uitsluitend bedoeld voor informatie voorziening en heeft niet de intentie specifieke diagnoses of behandelingen te bieden ten aanzien van gezondheidsproblemen. Onze missie is de opbouw van een preventieve georiënteerde gezondheidszorg. Ons initiatief was ook te vinden (links boven) op de Alzheimer Nederland website. Samen zijn wij één tegen dementie! 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie en getagd met , , , .